Vår lilla kanin

Han är så rolig och tillgiven. Är han lös i huset när jag kommer hem möter han upp vid dörren. Vi byggde en trevåningshus i ett outnyttjat utrymme. Han stortrivs på alla plan. Jag sydde en liten fåtölj och satte in en liten ljuslykta (innehållande batteriljus)
Kokos:
(null)

//Nettan


Sommarhagen

Så mysigt med hästarna på sommarbete 🐴
(null)

(null)

// Nettan

Havrekakor

Söndagsfika med nybakade havrekakor smaka gott efter en heldag ute i trädgården. 

4 dl havregryn
3 dl fin mjölmix
0,75 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver 
150 g smör
1 st ägg
2-3 msk sirap
Blanda alla torra ingredienser i mixer. 
Lägg i smör tärnat o ägget. Kör mixern o häll i sirapen tills degen är fast. 
Dela i ca 30 bitar o rulla dem till bollar. Lägg på bskpappersklädd plåt o pressa ut varje boll med en gaffel. 
Grädda i 180 grader ca 10 min. 
Vill man festa till det lite kan man ringla över lite smält choklad. 
(null)

(null)

// Nettan

Nytt jobb - nya möjligheter

Jag har börjat på nytt jobb. Så roligt! Och så nyttigt! Tänk vad lite nyheter och omställningar i vardagen gör för ens välbefinnande. Jag är pigg, glad och faktiskt lugnare. Kan ju också bero på att på det nya jobbet känner jag mig välkommen, efterlängtad och väl omhändertagen. Innan jag började fick jag ett välkomstbrev och telefonsamtal inför starten. Första dagen, när jag anmälde mig i receptionen, fick jag en goodibag innehållande information om företaget, mobiltelefon, passerkort, vattenflaska och reflex. Sen kom chefen och hälsade mig välkommen, visade mitt kontor och presenterade min mentor. Ordning och reda, ingen press och stress. Nu ska jag ta mig tid! Tid att se min omgivning och ta del av den. Nu har jag också fått tid och ork att baka igen. Det har jag saknat. Jag har bara bakat mina enkla tekakor och någon limpa men inte det jag tycker är roligast - att experimentera mig fram till godsaker. Testa nya recept och "stöka" i köket. Men nu så, nu är jag där igen! Tunnbröd i stekpanna 5 dl mjölk 1/2 dl olja 1/2 dl sirap 1 tsk fiberhusk 1/2 dl havregryn 1/2 tsk salt 1/4 tsk bikarbonat 7-8 dl fin mjölmix mjölmix till bakbordet vid kavlingen Blanda mjölk, olja, sirap och fiberhusk. Låt stå 10 min. Blanda salt och bikarbonat i en del av mjölmixen. Tillsätt havregryn, mjölmixblandningen och ytterligare mjölmix. Kör med elvispens degkrokar. Låt stekpannan bli varm (lite över medeltemp) Dela upp degen i ca 15 bullar. Kavla ut tunna kakor av varje bulle och stek i torr stekpanna på båda sidor. Låt tunnbröden svalan under bakduk. //Nettan

RSS 2.0