Windy!

Lite träning och mycket pyssel har gett resultat :)
//Nettan

Glutenfri chokladkaka

En naturligt glutenfri kaka.
2 ägg
2 dl strösocker
4 msk kakao
0,5 msk vaniljsocker
100 g smält smör
1,5 dl rismjöl
0,75 dl mandelmjöl
100 g chokladkaka
 
Rör ihop alla torra ingredienser. Tillsätt ägg och sist smält smör. Rör till en jämn smet. Häll i smord och Pofiber-bröad form. Grädda i 200 grader 10-15 min. Strö över riven chokladkaka när kakan är varm så chokladen smälter.
 
 
Njut gärna med lite glass eller vispad grädde till. //Nettan

Glutenfria scones med hallon

Jag gillar söndagsmorgon när jag har tid att göra lite extra god frukost. Idag blev det hallonscones! Mums!
4,5 dl mjölmix
2 tsk husk
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
75 g smör
2,5 dl naturell yoghurt eller fil
ca 1 dl frysta hallon
 
Mät upp mjölmix, husk, bikarbonat och salt. Blanda ner kallt smör till en grynig massa. Tillsätt yoghurt och arbetat till en slät deg (ganska kladdig) Till sist, vänd ner, hallon efter tycke och smak. Klicka upp på bakpappersklädd plåt fyra scones. Grädda 10-12 min i 225 grader. Njut! av varma scones och en stor kopp te :)
 
//Nettan

RSS 2.0