Glutenfri chokladkaka med frosting
Ska ta med fika till jobbet imorgon och denna kaka är perfekt när man behöver många bitar.
4 ägg
4 dl strösocker
4,5 dl fin mjölmix
5 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
225 g smält smör
2 dl kokhett vatten
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda alla torra ingredienser och rör ner i äggsmeten.
Rör i smör och vatten, lite i taget, till en jämn smet.
Bred ut i bakpappersklädd långpanna (30*40) och grädda i 175 gradet ca 25 min.
Låt kakan kallna.
Blanda en frosting med:
50 g rumsvarmt smör
200 g Philadelphiaost
4 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Blanda alla ingredienser väl till en slät och blank smet.
Bred över kakan, ev. stö på strössel, och dela i lagom stora rutor.

//Nettan
Kommentarer
Trackback