Nattjäst deg till glutenfria frallor

Har testat att göra frallor på nattjästdeg med lyckat resultat :) Lite jäst och inget fett men smaken var absolut OK.
 
25 g jäst
2 dl vatten
3 dl grov mjölmix
 
-Lös jästen i vatten
-Blanda ner mjölmixen till en slät men lös deg.
-Täck med plastfilm och bakduk och låt stå i rumstemperatur över natten (8-10 timmar)
 
3 dl yoghurt
2 dl mjölk
1msk fiberhusk
1 msk honung
1 tsk salt
9-10 dl fin mjölmix
 
-Värm yoghurt och mjölk till 37 grader.
-Blanda med nattdegen.
-Tillsätt fiberhusk, honung, salt och nästan all mjölmix (spara till utbakning)
-Låt jäsa 45 min.
-Ta upp degen på mjölmixat bakbord. Dela i två delar och forma till rullar. Dela varje rulle i 8 bitar.
-Lägg på bakpappersklädd plåtar och låt jäsa 30 min.
-Grädda i 250 grader i 8-10 min.
-Lägg på galler och låt de svalna under bakduk.
 
//Nettan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0