Glutenfria morotsfrallor

Idag har jag bakat morotsfrallor med lyckat resultat :)
 
50 g jäst
5 dl vatten
1 msk fiberhusk
2 msk matolja
1 tsk salt
1 msk honung
1 dl gräddfil
1 dl fint riven morot
2 dl havregryn
7-8 dl fin mjölmix
1 ägg och lite havregryn att strö på frallorna
 
Blanda jäst i vatten (37 grader) och häll i husk. Låt stå 10 min.
Blanda i olja, salt, honung, gräddfil, morot och havregryn.
Kör med degkrokar på elvispen ner mjölmixen till en fast men dock kladdig deg. Låt stå 15-20 min.
Ta upp med hjälp av två matskedar jämnstora frallor och lägg på bakpappersklädd plåt. Låt frallorna jäsa 30 min.
Pensla med ägg och strö över lite havregryn.
Grädda i 225 grader ca 12 min.
Låt svalna på galler under bakduk.
//Nettan
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0