Egen glutenfri mjölmix

Jag har provat att blanda egen mjölmix för att få lite variationer på limporna. Här är en god mjöl/fröblandning.

4 dl rismjöl
2 dl tapiokamjöl
1,5 dl potatismjöl
1,5 dl solroskärnor
0,5 dl polentagryn
0,5 dl hirsflingor
0,5 dl krossade linfrön
0,5 dl fint majsmjöl
0,25 dl sesamfrö
0,25 dl blå vallmofrön

Blanda alla ingredienser och förvara i burk med lock tills det är dax att baka limpor.
// Nettan

Glutenfritt London

Nu har jag varit i London och ännu en gång. Alltid lika roligt och spännande och jag blir alltid lika kär i den staden. Måste åka tillbaka! Jag har inte rest så mycket som glutenintolerant och att hitta glutenfritt tog lite tid. Mest för att jag letade efter den vanliga symbolen som vi har (och som jag trodde var internationell) och inte letade jag på vanliga brödhyllan. Jag hade dock grundat med lite vakuumpackade frallor från Schär. Efter mycket letade frågade jag en tjej på "Marks & Spencer" och hon visade mig limpor, frallor och färdiga mackor! Valde limpan som jag nu varmt rekommenderar. Ska försöka mig på att trixa fram ett recept men det får bli en annan dag.
Och det blev en lunchmacka i Hyde Park. Lovely!
Att äta ute var inga problem bara man sa till och förklarade. Alla var så hjälpsamma. Hittade en Italiensk restaurang som gjorde glutenfri pizza. Det är den godaste jag ätit! "Prezzo" låg vid Hilton Hyde Park.
Vid Tower Bridge tog vi en fika på "Starbuck coffee" och de hade färdig glutenfri tonfiskmacka och brownies.
Allt gott!
Mitt tips till London blir att ta med bröd för ett par dagar, VÅGA FRÅGA! och jag laddade även ner appen "Gluten free London"
//Nettan
 
 
 
 

Glutenfri rulltårta

3 ägg
1,5 dl strösocker
1 dl potatismjöl
0,5 dl mjölmix
1 tsk bakpulver
 
- vispa ägg och socker till en ljus och luftig smet.
- blanda potatismjöl, mjölmix och bakpulver.
- rör försiktigt ner mjölbandningen i äggsmeten.
- bred ut på bakpappersklädd plåt.
- grädda i 250 grader ca 5 min.
- strö socker på varma kakan och vänd upponer på ett bakplåtspapper.
- bred på valfri sylt och rulla ihop och låt den svalna.
Här serveras den med vaniljvisp och nyplockade skogssmultron.
//Nettan
 
 
 
 
 
 
 

Glutenfria Lavendelkakaor

Idag har jag provat baka med mitt lavendelsocker som jag gjorde förra året. Det luktar gott när jag öppna burken.

ca 25 st
2,5-3 dl glutenfri mjölmix
100 g smör
3/4 dl lavendelsocker
1 tsk vaniljsocker
1 litet ägg

Blanda i en mixer.
ta upp på bakbord och ev blanda i torkade lavendelblomster.
Rulla till en lång korv och låt den vila kallt.
Skiva en cm tjocka skivor och lägg på bakpappersklädd plåt.
Grädda i 175 grader i 10-12 min.

//Nettan

RSS 2.0