Glutenfri glasstårta

Det här är en enkel och mumsig glass-tårta gjord på creme fraiche.
 
6-8 port.
2 ägg
1,5 dl vispgrädde
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 liten citron eller lime (går att byta ut till 3 msk juice)
2 dl creme fraiche
Valfria kex till botten
 
Gör så här:
-Skilj vitorna från gulorna och vispa vitorna till hårt skum.
-Lägg gulorna i en stor skål och blanda med socker, vanilj och rivet skal och saft av frukten samt creme fraiche.
-Vispa grädden och vänd ner i äggsmeten.
-Vänd försiktigt ner vitorna och blanda noga.
-Krossa kexen och strö ut på botten (så de täcker hela botten) av en rund form med löstagbar kant.
-Häll på smeten och ställ den i frysen (minst 4 timmar)
-Låt den stå i rumstemperatur ca 30 min innan den serveras (gärna med jordgubbar)
 
//Nettan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0