Glutenfri glasstårta

Det här är en enkel och mumsig glass-tårta gjord på creme fraiche.
 
6-8 port.
2 ägg
1,5 dl vispgrädde
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 liten citron eller lime (går att byta ut till 3 msk juice)
2 dl creme fraiche
Valfria kex till botten
 
Gör så här:
-Skilj vitorna från gulorna och vispa vitorna till hårt skum.
-Lägg gulorna i en stor skål och blanda med socker, vanilj och rivet skal och saft av frukten samt creme fraiche.
-Vispa grädden och vänd ner i äggsmeten.
-Vänd försiktigt ner vitorna och blanda noga.
-Krossa kexen och strö ut på botten (så de täcker hela botten) av en rund form med löstagbar kant.
-Häll på smeten och ställ den i frysen (minst 4 timmar)
-Låt den stå i rumstemperatur ca 30 min innan den serveras (gärna med jordgubbar)
 
//Nettan

Lunch bags

Nu har jag sytt lite olika "lunch bags" som jag ska använda till mitt nya jobb :)
Har använt två olika mönster. Ett är en vanlig påse och den andra blev med fram o baksida samt sidostycken. Den med lammen blev min favorit.
//Nettan

Glutenfri pizzadeg

Här är receptet på den godaste glutetnfria pizzadegen!
 
4 dl glutenfri mjölmix
0,5 tsk bakpulver
50 g smör
1,5 dl vatten
 
Blanda mjölmix och bakpulver i en bunke.
Hacka i det kalla smöret.
Blanfa i vatten och kör med degkrokarna på elvispen.
Tryck ut på smörad plåt och lägg på valfri fyllning.
Grädda i 225 grader ca 15 min.
 
//Nettan
 

Bildmålarna challenge Januari

Här är mitt bidrag: födelsedagskort till min brorsdotter Emelie.
// Nettan

RSS 2.0