Glutenfri limpa, 2 st

50 g jäst
75 g smör
5 dl mjölk
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
1,5 dl brun farin
0,5 dl sirap
1 dl Pofiber
8-10 dl mjölmix
 
Gör så här:
1. Smula jästen i en bunke och strö över fiberhusk.
2. Smält smöret och blanda med mjölken till 37 grader.
3. Häll det över jästen och husken. Lår stå 10 min. 
4. Blanda i salt, farin, sirap och pofiber.
5. Knåda i mjölmixen med hjälp av elvispens degkrokar.
6. Fördela degen i två bakpappersklädda limpformar.
7. Låt jäsa ca 40 min.
8. Grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i 35-40 min.
9. Pensla de varma limporna med vatten direkt efter gräddningen.
10. Låt svalna på galler under duk.
 
 
Smakar som mormorslimpa! Mums!
//Nettan

till Bildmålarnas callenge November

//Nettan

RSS 2.0