Mousse-efterrätt

Mousse efterrätt

Choklad:
2 dl vispgrädde
150 g choklad
1 st ägg
1 dl Kesella gourmet

Vispa grädden. Smält chokladen i vatten bad. Vispa upp ägget och tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör ner Kesella och sist grädden. Häll upp på glas.

 

Hallon:
250 g hallon
3 st gelatinblad
3 dl vispgrädde

Blötlägg gelatinet i kallt vatten ca 10 min. Vispa grädden. Kör hallon i mixer till puré. Krama ur gelatinbladen och smält dem på svag värme tillsammans med lite hallonpuré (ca 1 msk). Blanda med resten av purén och vänd ner grädden. Häll över chokladmoussen.

Låt stå kallt minst 1 timme.

Dekorera med bär, riven choklad eller kex.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0