Glutenfri filmjölkslimpa

Ett bröd som varken kräver jäst eller jästid. Går med fördel att blanda i solroskärnor, rivna morötter och/eller krossade linfrön.

5 dl filmjölk
1 dl sirap
1 msk fiberhusk
1 dl pofiber
3 dl grov mjölmix
5-6 dl fin mjölmix
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
2 tsk brödkryddor

Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en avlång bakform (minst 1,5 liter) och strö med pofiber eller klä med bakpapper.
Häll upp filmjölk och sirap i en bunke.
Mät upp alla torra ingredienser och blanda ner i fil- och sirap bunken. Kör med elvispens degkrokar till en slät deg.
Skrapa ner degen i bakformen och grädda brödet i nedre delen av ugnen i 45-50 min.
Låt limpan svalna i bakduk. Skiva och frys in!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0