Bildmålarna challenge 12




till Bildmålarnas challenge nr 12 har jag gjort ett pyramidkort. Jag har använt glitter runt kanterna på God Jul-tagen och recept-kortet samt på stämpeln (mössbollarna och kanterna på ärmarna och lite i skägget)





http://www.bildmalarnachallenge.blogspot.com/
//Nettan

Farsdagkort

Till min far!




//Nettan

Glutenfria smörgåskex

Här kommer recept på två olika kex. Ett med majsmjöl och ett med rismjöl. Godast blir de om man penslar med ägg och strör flingsalt på. Passar bra till ostbrikan eller tekalas.

Majskex
2 dl majsmjöl
1 dl solroskärnor
1 dl havregryn
0,5 msk fiberhusk
0,5 tsk salt
2 dl kokande vatten
0,5 dl neutral matolja

Kör havregryn och solroskärnor i mixer så de blir finhackade. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Blanda kokande vatten och olja. Häll över den torra blandningen. Blanda till en deg.
Platta/kavla ut på bakplåtspapper. Sporra plattan till önskade storlekar på bitarna eller ta ut med runt mått.
Ev pensla med ägg och strö över flingsalt.
Grädda i 150 grader nedre delen av ugnen i ca 40 min. De ska vara hårda när de tas ur ugnen.


Riskex
1 dl rismjöl
1 dl grov mjölmix
1 dl havregryn
0,5 msk fiberhusk
0,5 tsk salt
2 dl kokande vatten
0,5 dl neutral matolja

Blanda alla torra ingredienser i en bunke och häll över kokande vatten och olja.
Knåda till en deg och platta/kavla ut den på bakplåtspapper. Sporra plattan eller ta ut runda kex med mått. 
Ev pensla med ägg och strö över flingsalt.
Grädda i 150 grader nedre delen av ugnen i ca 40 min. De ska vara hårda när de tas ur ugnen.


Fyrkantiga riskex utan salt och runda majskex med salt.

//Nettan


 


RSS 2.0