Morotskaka

2 ägg
1,5 dl strösocker
3 dl mjölmix
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 dl olja eller smält smör
3 dl fint rivna morötter

pofiber eller kokosflingor att strö bakformen med

Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och strö en rund bakform.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda mjölmix, bakpulver och kanel.
Häll ner mjölblandning, olja eller smör samt morötter och rör till en jämn smet.
Fördela i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 30 min.

Rör ihop till en glasyr när kakan gräddas.
50 g mjukost
25 g smör
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Bred det över ljummen kaka.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0