Morotskaka

2 ägg
1,5 dl strösocker
3 dl mjölmix
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 dl olja eller smält smör
3 dl fint rivna morötter

pofiber eller kokosflingor att strö bakformen med

Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och strö en rund bakform.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda mjölmix, bakpulver och kanel.
Häll ner mjölblandning, olja eller smör samt morötter och rör till en jämn smet.
Fördela i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 30 min.

Rör ihop till en glasyr när kakan gräddas.
50 g mjukost
25 g smör
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Bred det över ljummen kaka.


Nu är det vår!

Det spirar i trädgården, fåglarna kvittrar och barnen hoppar stuttsmatta. Det är vår! Bästa stället just nu är på trappan i solen och gärna med en kopp kaffe och kanske en nybakad morotskaka. Jag glömmer väldigt fort allt som har med snö att göra. Känns som det var en evighet sen. Nog för att det är mysigt med snö men det behöver inte vara sååå mycket som denna vinter. Nu är den borta och ljusare tider stundar. Måla hus, staket och snickra ihop en garderob inne i hallen är aktiviteter som ligger närmast. Ska nog ta mig till brädgården i eftermiddag...


RSS 2.0