Kalljästa tekakor


50 g jäst
6 dl kall mjölk
1/2 dl matolja
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
2 tsk socker eller honung
5 dl grov mjölmix
6-7 dl fin mjölmix

Lös jästen i den kalla mjölken och tillsätt olja och husk. Låt det stå och svälla ca 10 min.

Blanda i övriga ingredienser och arbeta i maskin till en slät deg.

Ta upp med skedar "bullar" på bakpapperklädd plåt och tryck ut till tekakor.

Låt jäsa 1,5 tim. under bakduk.

Pensla med mjölk och grädda i 225 grader i 10-12 min.





Övre bilden: Tekaor på jäsning.
Undre bilden: Färdiga tekakor!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0