Havrekex

Det här receptet kommer från Fullkornsfia som skriver i Dalarnas tidningar/Pralin. Detta kommer jag göra fler gånger, ett helt underbart kex.


150 g smör
2,5 dl mjölk
1 tsk fiberhusk
6 dl havregryn
2 msk socker
1 dl maizenastärkelse
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt

Kör havregrynen i en mixer eller stöt i en mortel. Blanda med fiberhusk. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och hetta upp men inte koka. Häll över de mixade havregrynen och rör om. Låt det svalna.
Blanda socker, maizena, potatismjöl, bakpulver och salt. Sikta ner i havregrynsmassan och knåda till en slät deg. 
Kavla ut degen och tryck ut runda formar. Nagga eller dra en sista gång med kruskavel. Lägg på bakpapperklädd plåt och grädda kexen i 225 grader i ca. 10 minuter.

Ev. pensla kexen innan gräddning med ett uppvispat ägg och strö över flingsalt.

Scrapade en vinbox

Det kommer att bli fler gånger. Jätte kul! Bra "gå bort" present.Den lilla tagen "RED" går självklart att vända på och där står det "WHITE" ;)
Släkten är ....

... kanske inte värst. Har börjat kolla lite bakåt i min familj. Hoppas komma med i släktforskningskursen som ska starta i mars. Jag har pratat med mamma, pappa, mostrer, morbror och farbror. Liten bit på vägen har jag kommit. Bak till 1838 men nu är det stopp och jag vill veta MER. Allt började med att jag skulle göra små fotoboxar till mina barn med bilder och text ang familj och släktingar. Detta växte och nu kan jag inte sluta tänka på alla "lösa trådar" Det går inte fort men det är såååå spännande när man hittar nya saker och datum. Historien tar form!


Jul-lykta

En liten lykta till min vän gjord av grå cardstock, overhead-plast, mönstrat papper från Kelly Panacci samt stämpel från Bildmålarna.


Jag satte i ett batteri-värmeljus.

RSS 2.0