Glutenfria tekakor

50 g jäst
75 g smör
5 dl mjölk
1 msk fiberhusk
0,5 dl POfiber
1 msk socker
1 tsk salt
2 dl grovmix
8-10 dl finmix
1 ägg till pensling

Smula jästen i en bunke. Smält smör, blanda med mjölken och vid 37 grader häll över jästen.
Blanda i fiberhusk och POfiber. Låt stå 10 min.
Blanda ner socker, salt och mjölmixer. Kör med elvispens degkrokar till en slät, fast deg som dock är kladdig.
Låt jäsa 30-40 min.
Klicka upp, med hjälp av två matskedar, på bakpappersklädda plåtar lagom stora bitar (12 st/plåt)
Blöt händerna i kallt vatten och klappa ut tekakor. Nagga lite med gaffel och låt jäsa igen 30-40 min.
Pensal med ägg innan de gräddas i 225 grader i 12-15 min.
Låt svaln på galler.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0