Bakat glutenfria Bagels

Bagels som inte är svåra att få sega på ytan och super goda med skinka och ost som pålägg.
Så här gör du:

50 g jäst
5 dl vatten
1 msk fiberhusk
0,5 dl sirap
2 msk olja
2 tsk salt
3 dl grov mjölmix
8-10 dl fin mjölmix
ev. garnera med sesamfrö

Lös upp jästen och fiberhusken i vattnet (37 grader). Låt stå 10 min.
Blanda ner övriga ingredienser (spara lite finmix till utbakningen). Låt jäsa 20-30 min.


Ta upp degen på mjölmixat bakbord. Dela i jämnstora bitar (jag gjorde 20 st). Forma bagels genom att göra en rulle och sätt ihop ändarna.



Lägg på bakpappersklädd plåt och jäst 30 min under bakduk.



Koka upp vatten i en stor gryta. Koka varje jäst bagel i 1-2 min på varje sida och lägg sen upp på plåten igen. Garnera ev med sesamfrön.



Grädda i mitten av ugnen 225 grader i 15-20 min. Låt svalna under duk. Njut av goda bagels!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0