Bakat glutenfria cupcakes

Nu har jag provat att baka cupcakes. Jätte roligt! Och goda blev de också.

Här är muffinsreceptet till 12 små eller 9 stora

1 ägg
1 dl strösocker
0,5 dl mjölk
50 g smör
2 dl fin mjölmix
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
ev. 1 msk kakao

Sätt ugnen på 200 grader. Ställ upp 12 formar på en plåt.
Vispa ägg och socker i en skål.
Smält smör och tillsätt mjölken. Häll över till äggsmeten och rör om.
Blanda mjölmix, bakpulver, vaniljsocker och ev. kakao och blanda ner i smeten.
Fördela i formarna och gräddda i ca 10 min.

Jag gjorde en plåt mörka- och en plåt ljusa muffins. På de mörka hade jag en chokladfrosting.

Chokladfrosting
50 g Philadelphiaost
25 g smör
100-150 g florsocker
2 tsk kakao

Blanda alla ingredienserna och bred på cupcakesen.


På de ljusa gjorde jag en Fluffy frosting.

Fluffyfrosting
2,3 dl strösocker
0,8 dl vatten
2 äggvitor
1 tsk vaniljsocker

Rör ihop socker och vatten i en kastrull. Värm på spisen så det börjar sjuda.
Vispa äggvitorna och vaniljsockret med elvisp till hållbart skum (mjuka toppar)
Häll i lite i taget av den varma sockerlösningen under vispning med elvispen. Detta moment tar lite tid, ca 10 min. Vispa tills Fluffyfrostingen är kall och hårda toppar bildas.
Spritsa på cupcakesen.




Kommentarer
Postat av: Johanna

Hallå! Muffinsen ser smarriga ut även tekakorna. Det blir till att provbaka, kul med toppingen till de ljusa kakorna. Kul att vinna GRATTIS, lycka till med julkortsutmaningen. Kram Johanna

2011-09-13 @ 18:44:02
URL: http://johannawn.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0