Lemoncurd

Nu har jag gjort lemoncurd och det blev super gott!!!


2 dl färskpressad citronsaft
   + rivet skal av en av citronerna
3 ägg
5 dl syltsocker
200 g smör

Pressa citronerna. Blanda ägg, syltsocker och citronsaft och skal i en kastrull. Värm och vispa hela tiden tills det tjocknar. tillsätt smöret i små bitar (lite i taaget) och vispa tills det smält. Ta av kastrullen från värmen och häll upp på väl rengjorda burkar. Förvara svalt.

Bakat glutenfria cupcakes

Nu har jag provat att baka cupcakes. Jätte roligt! Och goda blev de också.

Här är muffinsreceptet till 12 små eller 9 stora

1 ägg
1 dl strösocker
0,5 dl mjölk
50 g smör
2 dl fin mjölmix
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
ev. 1 msk kakao

Sätt ugnen på 200 grader. Ställ upp 12 formar på en plåt.
Vispa ägg och socker i en skål.
Smält smör och tillsätt mjölken. Häll över till äggsmeten och rör om.
Blanda mjölmix, bakpulver, vaniljsocker och ev. kakao och blanda ner i smeten.
Fördela i formarna och gräddda i ca 10 min.

Jag gjorde en plåt mörka- och en plåt ljusa muffins. På de mörka hade jag en chokladfrosting.

Chokladfrosting
50 g Philadelphiaost
25 g smör
100-150 g florsocker
2 tsk kakao

Blanda alla ingredienserna och bred på cupcakesen.


På de ljusa gjorde jag en Fluffy frosting.

Fluffyfrosting
2,3 dl strösocker
0,8 dl vatten
2 äggvitor
1 tsk vaniljsocker

Rör ihop socker och vatten i en kastrull. Värm på spisen så det börjar sjuda.
Vispa äggvitorna och vaniljsockret med elvisp till hållbart skum (mjuka toppar)
Häll i lite i taget av den varma sockerlösningen under vispning med elvispen. Detta moment tar lite tid, ca 10 min. Vispa tills Fluffyfrostingen är kall och hårda toppar bildas.
Spritsa på cupcakesen.




RSS 2.0