Lussekatter, 30 st
50 g jäst
100 g smör
3 dl mjölk
125 g kesella
1 msk fiberhusk
0,5 st ägg (spara resten till pensling)
1 dl socker
0,5 g saffran
500 g mjölmix
ev russin till dekoration
- Smula jästen i en bunke.
- Smält smör i en kastrull och blanda i mjölk och kesella. Låt blandningen bli 37 grader.
- Häll det över jästen, rör om så det löser upp sig och blanda i husk. Låt stå 10 min.
- Rör i ägg, socker, saffran och mix. Blanda med degkrokar.
- Låt jäsa 30 - 45 min.
- Ta upp på mjölmixat bakbord, dela och forma lussekatter, lägg på bakpappersklädd plåt, tryck ev i russin.
- Låt jäsa 30 min. under bakduk.
- Pensla med ägg. Grädda i 225 grader i 8 - 10 min.
100 g smör
3 dl mjölk
125 g kesella
1 msk fiberhusk
0,5 st ägg (spara resten till pensling)
1 dl socker
0,5 g saffran
500 g mjölmix
ev russin till dekoration
- Smula jästen i en bunke.
- Smält smör i en kastrull och blanda i mjölk och kesella. Låt blandningen bli 37 grader.
- Häll det över jästen, rör om så det löser upp sig och blanda i husk. Låt stå 10 min.
- Rör i ägg, socker, saffran och mix. Blanda med degkrokar.
- Låt jäsa 30 - 45 min.
- Ta upp på mjölmixat bakbord, dela och forma lussekatter, lägg på bakpappersklädd plåt, tryck ev i russin.
- Låt jäsa 30 min. under bakduk.
- Pensla med ägg. Grädda i 225 grader i 8 - 10 min.
Kommentarer
Trackback